Wednesday, September 5, 2012

Pismo SFC: 10 let Filmske produkcije Anakiev


Anakiev produkcija
Na Mlaki 1/b
4240 Radovljica

 www.anakievproduction.com 


Slovenski filmski center 
direktor: Jožko Rutar Miklošičeva 38
1000 Ljubljana 


Radovljica, 31.08.2012

ZADEVA: 10 let Filmske produkcije Anakiev 


Spoštovani Jožko Rutar, 

Filmska produkcija Anakiev letos praznuje 10. obletnico filmskega ustvarjanja. Prosimo Vas, da naš jubilej uvrstite v program 15. festivala slovenskega filma. Kot verjetno veste, smo v tem za nas težkem desetletju, v katerem je režiser Dimitar Anakiev živel kot eden od izbrisanih, obstali, posneli 19 filmov in dosegli pomembne rezultate: nacionalno nagrado “Vesno” za film Amigo, projekcije na pomembnih mednarodnih festivalih, kot je IDF Amsterdam in nagrade na festivalih v regiji. Verjetno veste, da so naši trije filmi o izbrisanih (Rubbed Out, Državljan A.T. in Slovenija moja dežela) prikazani z uspehom v tujini in tudi na slovenski državni in regionalnih televizijah. Prejšnje leto smo brez podpore SFC posneli tudi visokokakovostnen celovečeren film “Normalno življenje” v katerem nastopajo številni poznani slovenski igralci (Iva Babić, Primož Ekart, Marko Simčič, Walter Dragosavljević, Petra Petan in drugi).
Festivali slovenskega filma so ponavadi priložnost za obeležitev jubilejev, zato Vas prosimo, da nam na predstoječem 15. festivalu slovenskega filma omogočite:
  • −  okroglo mizo o desetletnici delovanja Filmske produkcije Anakiev
  • −  jubilejno projekcijo celovečernega filma “Normalno življenje”
  • −  tiskovno konferenco in dostojno omembo v katalogu Festivala
S spoštovanjem,
Dimitar Anakiev, režiser
V vednost:
  • −  Društvo slovenskih režiserjev
  • −  Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev
  • −  Elektronski in drugi mediji
Alma Anakieva, producent
www.anakievproduction.com
Tel. 030-256-901

1 comment:

WALTER Amigo D. RUTAR said...

... Bomo, Bomo - G. DIMITAR, Toda ... Ko Bo v Sloveniji (Prava In Resnična): DEMOKRACIJA ... In - Če Boste To DOŽIVELI ... Zaenkrat Pa To - NI MOGOČE ... Ker Tukaj Smo "MI" - "GOSPODAR" (No, Vsaj Mislimo Tako) ... In - "MI" Smo: "SODNIKI In RABLJI" ... Toliko v VEDNOST ... Z (Ne)Spoštovanjem ...